NE legyen esélye...

Ne adjon viszont semmi esélyt a betörőknek,
a bolti szarkáknak, vagy a saját zsebre dolgozó alkalmazottaknak!

 
Kamerák


Igény szerint fekete-fehér vagy színes ki-vitelű, jól látható vagy rejtett elhelyezésű eszköz. Bel és kül-téren egyaránt alkal-mazható kialakítástól függően, általában fix látószögű, de van tá-volról vezérelhető, forgatható, zoomol-ható típus is. Nappali és éjjszaka is látó inframegvilágítós kamera telepítésére is lehetséges.

 
Egyéb eszközök

Kültéri kameraház fűtéssel vagy hűtéssel, Tápegység, Szünetmentes áramforrás, Videojel erősítő eszközök, Képátalakítók.

 
Vírusvédelem

www.symantec.hu
 
Kiegészítő egységek

A kiegészítők a biz-tonsági rendszerhez kapcsolódó segéd-rendszerek kiszolgá-lására használatosak. Az I/O modulok a kül-ső mozgás vagy ajtó-érzékelők jelét képe-sek fogadni és a szá-mítógép felé továbbí-tani.

      GV-KEYBOARD

    RS-232/RS-485
   adat konverterek

        GV-COM 

 
  
      GV-NET kártya

Mivel a számítógép soros portja RS-232 rendszerű, az I/O modul pedig RS-485 csatlakozású, ezért a GV-NET egységgel át kell alakítani RS-232 rendszerűvé a bejövő jeleket.

 
 

 E-mail: info@solarm.hu  Tel./fax: +36-1-273-0986  Mobil:+36-30-932-5055

Hírek

 

Oldalunk átalakítás alatt!

 

Aktuális

 

Pénzügyi partnerünk a GRENKELEASINGA "Technológiai fejlesztés a SO-LARM Kft.-nél" című projekt keretében modernizáltuk technológiai hátterünket Videó megfigyelő szettek beszerzésével.

„A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.”

Közreműködő Szervezet: MAG Zrt.    www.magzrt.hu

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség         www.nfu.hu
 Vállalkozásunk a 2009-es évben a KMOP-2009-1.2.1/A "A - mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése" elnevezésű program keretében,
"Technológiai fejlesztés a SO-LARM Kft.-nél" címmel  9.751.712 Ft uniós támogatás felhasználásával sikeres fejlesztési projektet valósít meg.


2009. október 1.

ISO 9001:2008-as szabvány szerinti irányítási rendszer kidolgozását, teljes rendszer auditra és tanúsító auditra való felkészülést megkezdtük.
Melynek várható vége 2010. január.


Pályázat: KMOP-2009-1.2.1/A
2009. április 29.

Közép-Magyarországi Operatív Program mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése című pályázatot beadtuk.


Szuperbiztos Windows XP-t készített a Microsoft

Hír a PC fórumról >>


Vírust terjesztett a vírusirtó-gyártó honlapja

Hír a PC fórumról >>


Panorámakép biztonsági megfigyelésre

Megtekintheti a panorámaképet

A képekre kattintva megtekintheti és kipróbálhatja

Panorámafelvétel a lelátóról


Szinte ingyen adja a Microsoft a Windows-t a netbookokra

Alig 15 dollár a Windowsért a netbookokra >>


Mától nem frissül a Windows XP
2009.04.14.

A mai nap az egyik legjelentősebb mérföldkő a Microsoft mindeddig legsikere-sebbnek bizonyult operációs rendszere, a Windows XP történetében. A lassan már egy évtizede megjelent rendszernek ugyanis - többszöri halasztást követő-en - ma fejeződik be az ún. "mainstream" támogatási ciklusa, ami azt jelenti, hogy a jövőben a Microsoft nem fog további frissítéseket biztosítani a szoftver felhasználói számára.
Ez utóbbi alól kizárólag a biztonsági jellegű frissítések képeznek kivételt, amelyet Redmond várhatóan még legalábbi öt évig megjelentet majd az XP különböző változataihoz is, illetve, azok a vállalati ügyfelek, akik erre külön szerződést kötnek rövid időn belül a Microsofttal, egyéb - nem biztonsági - jellegű frissítésekhez is hozzájuthatnak majd még néhány évig, a megfelelő támogatási összeg kifizetéséért cserébe.
Az ingyenes támogatás megszűnése a Windows XP "mezei" kiadásai (Home, Professional) mellett a Media Center ill. a Tablet PC változatokat is érinti, és a 32-bites mellett az azoknál jóval később bemutatott 64-bites változatokra is kiterjed.
A Windows XP mellett egyébként a mai napon egy másik Microsoft-szoftver is nyugdíjba vonul: az Office 2003 irodai csomaghoz ugyanis a jövőben szintén nem várhatnak majd annak felhasználói olyan frissítéseket és javításokat, amelyek nem hordoznak maguknak biztonsági kockázatot.

További >>
A Microsoft támogatási életciklusokra vonatkozó szabályzata >>


Samsung ujdonságok

Ellenáll a rázkódásnak a Samsung új mobil merevlemeze               bővebben >>
Hardveres titkosítást alkalmaznak a Samsung új SSD-i                  bővebben >>


Új európai szabvány a video-távfelügyeletre
2009. március 19.

A Cenelec (Európai Elektrotechnikai Szabványügyi Bizottság) kidolgozta az EN 50132 szabvány (cctv-felügyeleti rendszerek használata biztonságtechnikai alkalmazásokban) első részét. Az új szabvány több mint száz alapvető követelményt léptet hatályba, amelyek mindegyikének teljesülnie kell ahhoz, hogy a videofelügyeleti rendszer az EN 50132-1 szabványnak megfelelőnek minősüljön. Meghatározza a videorögzítésre, -átvitelre és -megjelenítésre, a kapcsolódó hozzáférési jogokra, valamint a naplózásra alkalmazandó alapvető, szabványosított műszaki, biztonságtechnikai előírásokat.

EURÓPAI UNIÓ klub >>


Romániában referenciaként

Romániában referenciaként telepített öt riasztó-, kocsi eltolás jelző- és 16 ka-merás videó rendszerünket átadtuk üzemeltetésre a csíkszeredai S.C. Sprint-Mol S.-R.L. cégnek.


Átadtuk 175-dik 16 kamerás rendszerünket
2009. március 16.

2009 március 16-án átadásra került a 175-dik 16 kamerás, Pc alapú Geovision rendszerünk. Ezzel a kft által üzemeltetett rendszerek száma a saját telepítésűeken kívüli rendszerekkel együtt elérte a 220-as darabszámot.


Továbbképzést és tapasztalat cserét tartottunk
2009. március 13.

2009. március 13-án minősített alvállalkozóink közül megjelent 10 cég képviselőinek az általunk használt videó megfigyelő rendszerekből jó hangulatú továbbképzést és tapasztalat cserét tartottunk, mely reményeink szerint hozzájárul közös feladataink jó ellátásához.

A megjelentek részletes ismertetőt és gyakorlati bemutatót kaptak a Geovision 1120-as kártyák 8.1 és 8.2 verziójának telepítéséből, programozásából.

    

 Fotók: Jeszenszky Zsuzsa


Hamarosan 32 kamerás rendszer

A Riarex Kft. szakembereivel együttműködve megkezdtük a Geovision 8.3-as verziójú szoftver tesztelését, mely lehetővé teszi akár 32 kamera fogadására alkalmas PC-s képrögzítés kialakítását is. Ennek rendszerbe állításával sikerül megbízható megoldást kínálnunk a jelentkező megrendelői igényeknek.


Épül az ügyeletközpont

Elkezdtük központi videós ügyeletünk kiépítését, mely lehetővé teszi rendszereink távmenedzselését, események mentését, archiválását, kiírását egyéb adathordozókra (CD, DVD, pendrive stb.).


Nagyfelbontású fénykép

Új dimenziók a digitális fényképezésben

A digitális fényképezésben új dimenziókat nyithatnak a számítógépes alkalmazások - írta a New Scientist.

Próbálja ki! Tekintse meg!

A szoftver szerepe a digitális fotózásban

Ezek egyike a Photosynth, mely fotókból készít 3D-s látképet. A Microsoft programjának lényege, hogy egy adott helyszínen készített fotóinkat elemezve megkeresi a képeken az azonos részleteket, és egy három dimenziós, bejárható világot alkot. Íme a Barack Obama beiktatásakor készült képek alapján alkotott háromdimenziós tér:Újszerű alapokra helyezi a panorámafotózást a Carnegie Mellon Robotics Institute, a NASA és a Google segítségével kifejlesztett Gigapan eljárás.
A szokványos fényképezőgépekkel is működtethető rendszer lényege a különleges fotóállvány. A precíziós motoroknak köszönhetően pontosan kiszámolja a kamera dőlésszögét, majd egy szoftver segítségével
összeállítja az akár több száz felvételes sorozatot.


                                             A teljes cikket elovashatja  >>>


 

Egyebek

 
512 gigabájtos SSD az A-DATA-tól
2009. március 10.

Az A-DATA 512 gigabájtos SSD-t mutatott be, mely a gyártó szerint az eddigi legnagyobb kapacitású szilárdtest-meghajtó -- valójában a januári CES-en a PureSilicon már egy 1 terabájtos modellt is demózott, ez kerül az ASUS úk Lamborghini noteszébe is. A PureSilicon SSD-je azonban csak ősszel kerül a boltokba, addig az A-DATA lehet a kapacitáskirály, legalábbis holtversenyben a Toshibával, amelynek szintén van 512 gigabájtos SSD-je.

Az A-DATA XPG-sorozatú SSD-k SATA II csatolófelületen közvetíti az adatokat a számítógép vezérlője felé, 160 MB/s írási és 230 MB/s olvasási sebességgel. A tároló érdekessége, hogy a SATA II csatolófelület mellett USB 2.0 interfészt is kínál, így egy egyszerű mini-USB kábel segítségével külső meghajtóként bármikor üzembe állítható -- írja a SlashGear. Az SSD elegáns és strapabíró, szálcsiszolt alumíniumházban kerül az üzletekbe.
Az XPG-sorozatú meghajtók egyébként minden olyan számítógépbe, illetve noteszgépbe, netbookba beépíthetők, melyek 2,5 hüvelykes, SATA II merevlemezeket fogadnak. Az A-DATA a CeBIT-en is kiállította az XPG-sorozat 512 gigabájtos legnagyobbikát, várható fogyasztói áráról, illetve a szállítások megkezdésének időpontjáról azonban mélyen hallgat.


Magyar biztonságtechnikai trónkövetelő Angliában
2008. augusztus 28.

Forgalomfigyelés az angol autópályákon magyar megoldással -
Újabb disztribúciós megállapodásokat kötött az intelligens IP alapú biztonságtechnikai megoldásokat szállító Intellio a SmartCCTV és a Wavelet Technology vállalatokkal.

Újabb megállapodásokkal bővítette európai partnerhálózatát Angliában az intelligens IP alapú megoldásokat szállító Intellio Kft. A Smart CCTV és a Wavelet Technology portfóliójából ez idáig hiányzott a beépített intelligenciával rendelkező IP kamera.

Már telepítés alatt áll az első Intellio alapú tesztrendszer Anglia egyik forgalmas autópályáján – mondja Kópházi János az Intellio ügyvezető igazgatója. A Smart CCTV egyre inkább közúti forgalomfigyelésre, illetve autópályák forgalomelemzésére specializálódik. A rendszer a tervek szerint egyidejűleg számlálni fogja a forgalmat, sebességet mér, vizsgálja a kereszt és szembe irányuló forgalmat, valamint megállapítja, hogy az egyes járművek, melyik autókategóriához tartoznak.

A szintén angol Wavelet saját rendszerébe szeretné integrálni az On-Board intelligenciával rendelkező Intellio kamerákat. Ez azt jelenti, hogy egy rendszert több különböző gyártó kameráiból állítanak össze, melyet a Wavelet rendszerszoftvere irányít majd. Célunk, hogy egy rendszerről tudjuk majd irányítani az Intellio intelligens kameráit és a többi gyártók különböző szolgáltatásokkal rendelkező kameráit – mondta Roger Isaacson a Wavelet ügyvezető igazgatója.

Igazából ilyen, vagy ehhez hasonló megoldással nem igazán lehetett találkozni eddig a világpiacon - mondja Kópházi János. Mindkét disztribútor előnyét szolgálja, hogy a beépített intelligens megoldásokat sok területen hasznosíthatják. Ahogy a Smart CCTV és több másik referenciánk példája is mutatja a beépített szolgáltatások nem kizárólag a biztonságtechnikában használhatók, hanem ipari és kereskedelmi tevékenységek széles skáláján is.

Az Intellio olyan a kamerákba épített szolgáltatásokat vezetett be a biztonságtechnikai piacra, mint például az forgalomfigyelő és analizáló, kiskereskedelmi, tárgyi, terület és behatolás védelmi megoldások. A kamerák azonnali riasztást küldenek szabotázs, vagy egyéb előre telepített esemény észlelésekor. Az intelligens kamerák riasztást is küldenek, ha a kamerákat elforgatják, kitakarják vagy bármilyen módon működésképtelenné teszik, illetve, ha bármely fent felsorolt esemény megtörténik – meséli Kópházi János.

Az Intellio jelenleg már tizenegy országban képviselteti magát, köztük Németország, Dánia, Olaszországban, Norvégiában, Spanyolországban, Hollandiában és az Egyesül Államokban.


Átlépi a terabájtos álomhatárt a Seagate új merevlemeze
2008. július 14.

Másfél terabájtos kapacitásrekordot állít fel az asztali számítógépekhez passzoló merevlemezek mezőnyében a Seagate -- a merevlemezpiac vezető gyártója elsőként törte át az 1 terabájtos álomhatárt.

Az amerikai gyártó egyben azt is világossá tette, hogy a HDD-k kapacitásának növelése mellett a mobil megoldások szegmensében is elkötelezett: még idén jönnek a noteszgépekbe szánt fél terabájtos merevlemezes adattárolók.

Augusztustól az amerikai Seagate szállítja a világ legnagyobb kapacitású merevlemezét, a nagyjából egy éve piacon lévő Barracuda 7200.11 modellcsalád legnagyobb tagját. A piacvezető gyártó -- akárcsak a széria korábbi tagjainál -- a merőleges adatrögzítési technológia kamatoztatásával növelte a lemeztányérok adatsűrűségét, a másfél terabájtos modell így egy lemeztányéron nagyjából 375 gigabájtnyi adatot képes tárolni. A világrekorder merevlemez négy ilyen lemeztányérból épül fel -- éppen annyiból, mint a korábbi, 1 TB-s csúcsmodell. A Barracuda 7200.11 család legnagyobb kapacitású tagja 32 megabájt puffermemóriát kap és kizárólag Serial ATA II csatolóinterfésszel kompatibilis változat lesz belőle.


Visszatekintés:

Óriási tányérok     
2007. június 6.

Cirka egy éve, hogy a Seagate bejelentette a függőleges adattárolási metódusát, amellyel átléphető volt a merevlemezek 500GB-os fizikai korlátja. Az akkori bejelentések azt mondták a technológia érett a sorozatgyártásra, és íme meg is érkeztek a 750GB-os HDD-k.

A technológia eredményeképpen a mobil számítógépekbe épített merevlemezek kapacitása már egy ideje hízik, az asztali gépbe való merevlemezek közül most először jött 500-asnál nagyobb diszk raktárra. A Seagate 750GB-os lemezei itt vannak mind IDE, mind S-ATA csatolóval.

Elsődleges felhasználása egyelőre a fájlszerverekben van. Itt viszont van igény további kapacitásokra gazdagon, hiszen elég csak az ingyenes levelezőrend-szerek által mostanában nyújtott több gigabájtnyi tárterületre gondolni, vagy arra, hogy mostanában már szinte mindenkinek van weblapja.

Természetesen a videó megfigyelő rendszerek is hasznosítják az egyre növekvő kapacitású egységeket.

Azért az otthoni gépeknél is van létjogosultsága egy ekkora tányérnak, hiszen állandóan elérhetők lesznek
a családi felvételek, zenék stb. nem kell állandóan a DVD-k után kapkodni.
 


Forradalmi újítás az LG-től az optikai meghajtók piacán

Magyarországon is bemutatkozott az LG forradalmi újdonsága, a többszörös biztonsági megoldást nyújtó SecurDisc technológia és az első SecurDisc-es SuperMulti meghajtó, a GSA-H55. Maga a meghajtó, mint minden LG SuperMulti egység, az összes CD és DVD formátumot írja és olvassa, 12-szeres DVD-RAM írást támogat, 10-szeresen írja mindkét DL formátumot és a 'sima' DVD-írásban is remekel: 20-szorosan írja meg a lemezeket. A SecurDisc technológia négy komponensből áll, amelyek külön-külön is magas megbízhatóságot adnak a CD-n vagy DVD-n tárolt adatainknak, de együttesen eddig ismeretlen szintre emelik az optikai lemezek adatbiztonságát.

Jelszavas védelem: adatainkat fájlonként védhetjük meg jelszóval, így a bizalmas anyagokhoz csak mi férhetünk hozzá. Digitális aláírás: a DA szabvány segítségével szigorúan bizalmas adatok védelmét biztosíthatjuk - csak a lemez tulajdonosa és a megfelelő biztonsági kulccsal rendelkező másik fél férhet a lemez tartalmához.

Lemezfelület-ellenőrzés: figyelmeztet a lemez elöregedésére, vagy az esetleges sérülésekre, karcolásokra, így biztonsági másolatot tudunk készíteni, mielőtt adataink végleg elvesznek.

Adatbiztonság-javítás: az adatokat többször is rögzíti az optikai meghajtó a lemez felületére, így sérülés, karcolás esetén is használhatók maradnak*. A SecurDisc szoftvereket az LG ingyenesen biztosítja vásárlóinak (minden meghajtóhoz mellékelten), a lemezek olvasásához szükséges InCD szoftver letölthető a www.nero.com oldalról. További információ: www.lg.husupermulti.lge.com a SecurDisc technológia részletei a www.securdisc.net oldalon találhatók.


 

 

Névnap

 

 
Pontos idő

 

 
Időjárás

 

Geovision GV800

 
Rögzítő kártya és szoftvercsomag, 100 fps, 4 audio, PAL szabvány, 720x576 rögzítési felbontás, mozgásérzékelés, webszerver funkció, távfelügyelet, PDA kliens.
4, 8, 12, 16 kamera

 
Geovision GV1120

 Geovision GV1120 kártya adatlapja
Kombó kártya, mely tartalmaz egy GV800-as videómegfigyelő kártyát, egy GV-A, 8-
16 portos hangrögzítő kártyát és egy GV-DSP valós idejű megjelení-tő kártyát egyben. A termék 8, 12 vagy 16 kamerát és helyszínt képes egyszerre fel-ügyelni.
NTSC módban 120, PAL módban 100 képkockát jelenít meg. A kártya 32 bites PCI buszra csatlakozik.

Mindig szem előtt!

Tartsa rajta szemét üzletén vagy otthonán akkor is ha távol van!
Távolról is figyelheti Interneten keresztül 

 
Digitális képrögzítés

A kamerák által továbbított képet rögzítik merevlemez-re. Egyes típusok érzékelik a képpont változását, így az eseménytelen időszakot nem rögzítik. A képek visszanézése történhet egyesével, teljes képernyővel, vagy az összes kamera kép egyszerre osztott nézetben. A képek online is nézhetők a megfigyelő monitoron. Némely típus hangrögzítésre is alkalmas 1, 2 vagy 4 mikrofonnal. Van lehetőség távoli hozzáférésre is LAN hálózaton keresztül vagy interneten a világ bármely pontjáról. Kivitel szempontjából két fő csoport létezik:
a számítógépbe (PC) helyezhető digitális rögzítőkártya és az

önálló asztali (DVR) rögzítő.

 
Merevlemezes digitális rögzítés

A korszerű technológia a merevlemezes képrögzítés, a szalagos videós rögzítés már elavult.

 
53 éves a merevlemez

2006. szeptemberben ünnepelte 50. szüle-tésnapját a merevle-mez.Az IBM 1956-ban dobta piacra az akkor hihetetlen kapacitású, vagyis 5 megabájt adat tárolására alkal-mas merevlemezt. Mérete egy hűtőgépé-vel vetekedett.
Még ma is ez a tech-nológia az adattáro-lás alapja.

 
Titkosított levélben érkezik a kártevő

 A spamküldők legújabb trükkje, hogy titkosított leveleket küldenek, vagy jelszóval védett állományokat csatol-nak a leveleikhez, amiket a spamszűrők nem tudnak meg-nyitni és átvizsgálni, így kénytelen-kellet-len továbbengedik őket. Az Email Sys-tems szerint lassan de biztosan növek-szik az ilyen típusú kéretlen levelek szá-ma. Ugyanezt a mód-szert nem csak spa-mek, hanem külön-féle kártékony kódok terjesztésére is használják.

 

© Copyright 2008 SO-LARM  E-mail: info@solarm.hu
Minden jog fenntartva!